Rainbow loomkit kopen

Wat is een rainbow loomkit?

uitvinder rainbow loom kitRainbow Loom is in 2011 uitgevonden door Cheong Choon Ng. Ng is een Maleisische immigrant van Chinese afkomst en is afgestudeerd in werktuigbouwkunde aan de universiteit van Wichita State. Het idee van Rainbow Loom ontstond in 2010 toen hij zijn dochters, Michelle en Theresa, aan de  slag zag gaan om armbandjes te maken met elastiekjes. Destijds was de naam nog Twistz Bandz maar dit heeft hij in september 2012 hernoemd naar Rainbow Loom.

Hoe ziet een Rainbow Loomkit eruit?

Een Rainbow loomkit is een kunststof basisstation met daarop 39 pinnetjes. In die pinnetjes zit een gleufje. Met een loomkit maak je de beroemde patronen. De pinnetjes hebben hoedjes die een klein beetje uitsteken waardoor de elastiekjes (loombands) en niet zo snel van afschieten. Want dat zou natuurlijk ontzetten frustrerend zijn.

Het herkennen van een Rainbow Loomkit?

De loomkit is opgebouwd uit 4 elementen, 2 keer een setje van pinnetjes en 2 lichtblauwe houders. Achter op de houders staat het Rainbow Loom logo waarmee je de officiële Rainbow Loomkit kunt herkennen. De nep loomkits hebben dit logo niet of hebben er Colorful Loom, Amazing Loom of Cool Rainbow Loom kit op staan.

Bekijk de gevaren van namaak Rainbow Loom

Loommania verkoopt alleen de officiële Rainbow Loom producten