Meer vraag naar loombandjes

We merken het al enige maanden maar het is nu echt een feit; loomen is weer terug van weggeweest en de vraag naar loombandjes en loomelastiekjes neemt weer toe. Loommania is al vanaf het allereerste begin erbij en wij verkopen alleen de officiële Rainbow Loom elastiekjes van een uitstekende kwaliteit. Als je veel tijd, moeite en elastiekjes hebt gestoken in jouw nieuwste creatie dan wil je natuurlijk ook dat dit kunstwerk de tijd doorstaat. De top kwaliteit elastiekjes van Rainbow Loom kennen zijn weerga niet. Als je eenmaal met Rainbow Loom elastiekjes hebt gewerkt wil je eigenlijk niet meer anders.

 

Waarom is loomen zo leuk?

loombandjes-kopen-online-rainbowloom-webshop

 • Doorzetten wordt beloont. Je moet echt wel een doorbijter zijn. Sommige patronen zijn zo complex dat je er echt wel goed voor moet gaan zitten maar gelukkig kun je eenvoudig beginnen.
 • Samen delen. Loomen doe je samen en als jij die babyblauwe elastiekjes net niet in je collectie hebt dan ‘leen’ je ze toch gewoon van je beste vriendinnetje.
 • Zeer leerzaam. De meeste instructies vind je natuurlijk online via Youtube in de video tutorials. Dat vraagt echt wel aandacht. En vaak in het engels dus zo leert ons kroost ook nog eens deze belangrijke taal en als beloning .. een cool armbandje om mee te showen
 • Het blijft een uitdaging. Er is altijd wel weer een nieuw patroon beschikbaar dus je kunt nog jaren door. Loomen met loombandjes blijft uitdagend.
 • Het bevordert de creativiteit. Het verzinnen van kleurcombinaties en patronen is erg leuk en zeer creatief. Er zijn natuurlijk ontelbaar veel kleurcombinaties te realiseren, passend bij elk outfit van de dag :)
 • Het geeft zelfvertrouwen. Kinderen springen vrolijk als ze net een nieuw patroon met succes hebben afgemaakt en willen dit natuurlijk meteen delen.
 • Elektriciteit is overbodig. Waar scholen steeds minder tijd vrij maken voor handwerk is dit het speelgoed om de oog handcoordinatie te oefenen. Zie ik daar een nieuwe mecanicien of dokter in de dop?
 • Het is – meestal – een rustige activiteit. Als mijn kinderen bezig zijn met het maken van armbandjes dan hoor ik geen kick behalve af en toe een diepe zucht als er eens iets mis gaat.
 • De sieraden zijn juweeltjes voor het oog. Kijk gewoon eens naar de leuke foto’s

Waar moet je op letten bij de aanschaf van loombandjes en loomelastiekjes?

Ga altijd voor de beste kwaliteit en getest loombandjes. Rainbow Loom loombandjes zijn gegarandeerd

 1. Alle Rainbow Loom® producten zijn getest en getoetst aan Europese en Nederlandse wetgeving. Hierdoor heeft  het volledige Rainbow Loom® assortiment het  CE certificaat en het TÜV keurmerk.  De loombase is bijvoorbeeld getest op breekbaarheid. Als hij door omstandigheden breekt dan ontstaat een gecontroleerde, schone breuk zonder scherpe punten of  scherpe stukken waar je je aan kunt bezeren of verwonden.
 2. Ook zijn de Rainbow Loom® artikelen getest op giftige stoffen. Denk daarbij aan het uiterst giftige lood en kankerverwekkende weekmakers. Deze stoffen zijn zéér schadelijk voor ons lichaam en verboden in Nederland. En al helemaal in relatie tot onze kinderen.
 3. Ken je de Scoubidou® touwtjes nog? In 2004 was dit een enorme rage bij de Nederlandse en Duitse jeugd. Deze touwtjes zijn uit de handel gehaald omdat ze te veel weekmakers bevatten. De Minister van Volksgezondheid weet dat weekmakers in het kinderlichaam binnendringen en zo de gezondheid in gevaar brengt.
 4. Namaak producten zijn niet getest op giftige en verboden stoffen . Ze hebben zelden of nooit een officieel CE en TÜV keurmerk. Ze zijn dus niet gecontroleerd en alleen maar zo geproduceerd dat het maximaal goedkoop in de winkel kan liggen. Waardoor deze namaak producten schadelijk kunnen zijn voor de kinderen. Het CE keurmerk staat voor bepaalde richtlijnen waaraan een product moet voldoen voordat het de Nederlandse markt op mag. Een voorbeeld is hiervan dat je vaak op blogs van mensen leest dat mensen tijdens het loomen jeuk op de handen krijgen door de ongekeurde namaak elastiekjes.

Wat is het je waard?

Voor veel mensen is prijs de reden om te kiezen voor ongekeurde namaak artikelen. Ze weten echter niet wat ze kopen omdat het niet getest is. Kinderen dragen de bandjes dag in dag uit en komen zo in aanraking met ongekeurde elastiekjes met onbekende stoffen.

De prijs is vaak lager en dus krijg je ook minder. Je betaalt € 1.25 voor 200 nep elastiekjes of € 4,50 voor 600 echte Rainbow Loom elastiekjes. Dus voor ongeveer € 0,75 extra heb je een  uitstekend product dat ook nog eens veilig is door CE en TÜV keurmerk! 

 

 

Bewaren

Bewaren