Het ontstaan

loommania.nlMet een Rainbow Loom kit maak je te gekke elastieken armbandjes. Rainbow Looms zijn geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar maar ook zeer onderhoudend voor volwassenen. Eigenlijk kan iedereen met een Rainbow Loom kit uren lang creatief bezig zijn. De standaard Rainbow Loom Kit is samengesteld uit twee plastic template boards, een haak, 24 plastic sluitingen en 600 gekleurde elastiekjes. Hiermee kun je 24 armbandjes maken met verschillende patronen. Je kunt ze zo moeilijk maken als je zelf wilt! Bekijk onze Rainbow Loom video handleidingen op de site.

Rainbow Loom is zo vernieuwend dat er elke dag nieuwe patronen, figuren en mogelijkheden worden getoont. In Amerika is Rainbow Loom sinds juli een enorme hype waarbij het zelfs op sommige basisscholen is verboden omdat alle aandacht naar de Rainbow Loom armbandjes ging.

Geschiedenis van Rainbow Loom

Rainbow Loom is in 2011 uitgevonden door Cheong Choon Ng. Ng is een Maleisische immigriant van Chinese afkomst en is afgestudeerd in werktuigbouwkunde aan de universiteit van Wichita State. Het idee van Rainbow Loom onstond in 2010 toen hij zijn dochters, Michelle en Theresa, aan de  slag zag gaan om armbandjes te maken met elastiekjes. Destijds was de naam nog Twistz Bandz maar dit heeft hij in september 2012 hernoemd naar Rainbow Loom.

Inmiddels zijn er in Amerika miljoenen Rainbow Loom Kits verkocht en zijn ze zelfs op vele scholen verboden omdat alle aandacht naar de Rainbow Loom ging. De laatste 6 maanden zijn er ook varianten van Rainbow Loom op de markt gebracht. Zo heeft Toys ‘R’ Us de cra-Z-loom ontwikkeld die zij verkopen in de eigen winkels en ook Funloom is een bekend merk. Sinds enige tijd voeren wij in Nederland de merken Colorful Loom en Amazing Loom.

Veel namaak

Er zijn veel namaak en nep Rainbow Loom producten in de omloop via webshops en gewone winkels. Sommige producten hebben zelfs de naam Rainbow Loom op de verpakking staan. Deze nep producten zijn onveilig voor kinderen en niet getest in overeenstemming met de Europese wetgeving. Ze kunnen lood en andere gevaarlijke stoffen bevatten, zijn van inferieure kwaliteit en hebben geen Rainbow Loom garantie.

Bij Loommania.nl verkopen wij alleen de officiële Rainbow Loom Kits, elastiekjes en basisstations.

Wilt u meer weten over de gevaren van namaak en hoe u ze kunt herkennen?