Diamond Painting Kopen

Met diamond painting maak je een schilderij met allemaal gekleurde ‘kristallen’ steentjes. Sommige mensen noemen dit ook wel borduren met steentjes en het is vergelijkbaar met schilderen op nummer. Op het doek staat het patroon aangegeven zodat je goed kunt zien waar je de steentjes moet leggen.

diamond painting kopen

Hoe werkt diamond painting?

Wanneer je een diamond painting pakket bestelt krijg je een pakket geleverd waarin alle materialen zitten die je nodig hebt voor het maken van een fantastisch, briljant schilderij. Je kunt dus direct aan de slag.

Het is handig om je gekleurde steentjes goed te sorteren in een sorteerdoosje. Je kunt het beste de vakjes ook nummeren. Pak daarna het canvas. Hierop vind je het patroon en met een lijm- of kleeflaag. Daar is een folie over gelegd om het te beschermen.

Zorg voor een vlakke ondergrond en bekijk aan welke kant van het patroon je wilt beginnen. Als je rechtshandig bent is het verstandig om linksboven te starten. Haal een dan hoekje van de beschermfolie los en klap dat om. Bekijk welke kleuren je nodig hebt en leg alvast klaar. Begin met een kleur en leg deze in het meegeleverde bakje. Zo kun je overzichtelijk werken.

Plaats met behulp van het pincet de steentjes 1 voor 1 op de juiste plaats zoals aangegeven op het canvas. Wanneer je wilt wisselen van kleur kun je u vanuit het bakje de steentjes makkelijk in een zakje of een opbergdoosje terug stoppen. De bakjes hebben in de regel een soort trechtertje waarmee je ze makkelijk kunt overschudden.

Druk de steentjes af en toe goed aan zodat deze mooi strak en netjes tegen elkaar aanliggen. Stap voor stap vul je het patroon met de gekleurde steentjes tot het diamond painting compleet is.

  1. Tips bij het maken van een diamond painting
  2. Wat is diamond painting?
  3. 10 redenen waarom het zo’n goed speelgoed is!
  4. Crystal Art Diamond Painting
  5. Waarop moet je letten bij het kopen van een diamond painting?