Rainbow Loom® wint ‘Toy Of The Year’ award 2014

Bekijk de Rainbow Loomkit in de Loommania webshop online

Loommania.nl is de webshop voor online Rainbow Loom artikelen

Rainbow Loom® wint ‘Toy Of The Year’ award 2014

De ‘Toy of the Year’ verkiezing is gesponsord door de speelgoed industrie zelf als waardering voor het beste speelgoed dat beschikbaar is gedurende het seizoen. Ondanks dat er veel speelgoed award programma’s bestaan zijn deze finalisten genomineerd vanuit de industrie en wordt er gestemd door de speelgoed fabriekanten, speelgoed winkels en de consumenten. De TOTY Awards worden vaak genoemd als de ‘Oscars’ van de speelgoedbranche.

Op 25 november 2013 werden de finalisten van dit jaar bekend gemaakt en is het stemmen begonnen gedurende een nationale stemming in New York City.

Het TOTY 2014 stemproces verenigd niet alleen de stem van de consument maar ook van de leden van de vereniging, verkopers, journalisten, bloggers en kenniscentra. Het stemmen is maandag 13 januari gestopt waarna de stemmen geteld worden. De winnaars zijn bekend gemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst op 15 februari in New York. TOTY ondersteunt de Speelgoed Industrie Vereniging en geeft speelgoed cadeau aan kinderen in slechte omstandigheden.

Hoe wordt speelgoed of een spel TOTY finalist? Hieronder een opsomming van het pad.

Vertegenwoordigers van een speelgoed fabrikant zijn vrij om een product te nomineren

De ingediende nominaties bevatten gedetailleerde verklaring van de speelwaarde, creativiteit en originaliteit, verklaring van de technologie, creatieve productiemethodes, toelichting op de manier waarin het product voorziet in de verwachtingen vanuit de markt, speciale kenmerken van zeer speciaal of creatieve inzichten, productontwerp en ontwerp van de verpakking en promotiestrategie.

Er kunnen onbeperkt veel producten worden ingezonden per categorie maar niet meer dan 2 producten van het zelfde bedrijf verschijnen tijdens de finale in een categorie.

Alle genomineerde producten moeten beschikbaar zijn in de detailhandel in de Verenigde Staten uiterlijk op 25 november voorafgaand aan de verkiezing. TIA stelt als voorwaarde dat alle nominaties zijn onderzocht door een onafhankelijke third-party test laboratorium en dat ze voldoen aan de U.S. speelgoed veiligheidsstandaarden.

Hoe zijn de finalisten gekozen?

Het speelgoed in de finale bestaat uit 84 finalisten die zijn gekozen vanuit meer dan 520 inzendingen. De finalisten zijn gekozen door de leden van de 12 nominatie comités – een voor elke categorie – samen gesteld uit 7 tot 18 speelgoed experts waaronder speelgoed inkopers, journalisten, bloggers, vertegenwoordigers van handelsorganisaties, specialisten en uitvinders en ontwerpers.

De winnaar van de ‘Toy Of The Year’ award 2014 is Rainbow Loom® en natuurlijk te koop bij Loommania.nl .. helemaal gek van Rainbow Loom.