Zelf sieraden maken

Zelf sieraden maken is een hele leuke, rustgevende hobby met de sieradenpakketten.

Zelf sieraden maken is een hele leuke, rustgevende hobby met de sieradenpakketten.

Zelf sieraden maken, een leuke hobby!

Sieraden maken met kralen is een creatief proces. Al doende met de kraaltjes probeer je van alles uit, het draad is geduldig en je kunt steeds opnieuw beginnen. Er zijn zo ontzettend veel soorten kralen verkrijgbaar, in diverse materialen: glas, edelsteen, metaal en natuurlijk ook parels.

Kralen zijn heel veelzijdig en het concept kraal is oeroud. Een kraal aan een touwtje om de nek is zo ongeveer het eerste niet-nuttige object dat de mens maakte. Er zijn kralen gevonden van 80.000 tot 100.000 jaar geleden! Het is geen wonder dat kralen nog altijd zo’n aantrekkingskracht op mensen uitoefenen.

Het maken van sieraden is rustgevend

De meeste mensen hebben de ervaring dat het rijgen van kralen rustgevend werkt. Het is ontspannend, je ziet iets ontstaan onder je handen. De techniek is ook niet zo moeilijk. Het is vooral een kwestie van rijgen en voor het afwerken van de draad zijn een aantal truuks.

Ook als je nog nooit sieraden hebt gemaakt, kun je direct aan de slag. Bij Kralenkwarts zijn “sieradenpakketjes” verkrijgbaar. Dit is een compleet pakket met alle materialen die je nodig hebt voor één bepaald sieraad. Dus je kiest wat je mooi vindt en dat ga je thuis maken.
De uitleg en werkbeschrijving krijg je er gratis bij.

De mooiste sieraden maak je zelf.

De mooiste sieraden maak je zelf.

Wedden dat het al snel naar meer smaakt? Zeker als je makkelijk een nieuwe ketting of armband bij je outfit kunt maken, in de juist kleur en precies op maat. In no time krijg je verzoekjes van vriendinnen en familie: of je voor hen ook zoiets moois kunt maken!