Namaak

Hoe herken je een NEP Rainbow Loom?

Er zijn veel nep Rainbow Looms producten in omloop. Deze hanteren vaak dezelfde naam als die van ons en hebben slechts kleine verschillen in hun verpakkingen. Het is hierdoor erg moeilijk te zien of je een originele Rainbow Loom kit hebt of een nep Rainbow Loom kit.

De nep Rainbow Loom kits zijn van mindere kwaliteit, onveilig voor kinderen en niet getest op veiligheidsstandaarden. Zo kunnen ze lood en andere gevaarlijke stoffen bevatten. Veel verkopers gebruiken de foto’s van de originele Rainbow Loom om te doen voorkomen alsof zij de echte Rainbow Loom® producten hebben.

De nep Rainbow Loom elastiekjes zijn van een veel slechtere kwaliteit.  Ze zijn vaak gekarteld en oneffen en dat is super onhandig  bij het maken van armbandjes en sieraden omdat ze snel van het haaknaaldje kunnen schieten of knappen.

Alternatieve Loom kits

DIY-Rainbow-Loom-Band-Kit

Ook zijn er diverse alternatieve loomkits in omloop. Wij raden sterk af deze te kopen om de volgende redenen:

  • Ze zijn NIET getest op de gestelde veiligheidseisen
  • Deze zijn van mindere kwaliteit waardoor deze sneller zullen breken
  • De elastiekjes zijn van mindere kwaliteit en verliezen snel kleur en sterkte
  • Ze hebben een nep CE-markering
  • De bijgevoegde haaknaald is erg dun en kan kramp veroorzaken tijdens het loomen

Waarschuwing

Let op de waarschuwing die aanwezig moet zijn! Alleen de echte Rainbow Loom kits die wij verkopen hebben deze waarschuwing vermeld op de handleiding. De waarschuwing luidt: “Niet geschikt voor kinderen jonger dan 36 maanden. Bevat kleine onderdelen. Gevaar voor verstikking. Bewaar deze informatie”.

CE-markering en baby-waarschuwing

Let er op dat de officiële Rainbow Loom kits zijn voorzien van handleiding met CE-markering én een waarschuwing dat de Rainbow Loom kit alleen is bedoeld voor kinderen vanaf 3 jaar. U kunt de Nederlandse handleiding hier downloaden.

Namaakversies breken met scherpe hoeken

Het kan wel eens gebeuren dat een Loom kit van de tafel valt op een andere manier breekt. De originele Rainbow Loom kit is dusdanig ontworpen dat de kans op scherpe punten na het breken sterk zijn verkleint. Op onderstaande afbeelding wordt dit duidelijk weergegeven.

scherpe-hoek

Namaakversies hebben ruwe en hoekige pinnetjes

Een aantal namaakversies hebben ruwe en hoekinge pinnetjes. Dit is zelf te voelen met je vinger en het verschil is te zien op onderstaande afbeelding.scherpe-punten-rainbow-loom-kit

Via Loommania.nl en Woods.nl verkopen wij alléén de officiële Rainbow Loom artikelen. Wij kopen dit in via de Rainbow Loom importeur in Nederland en Duitsland. De Rainbow Loom kits die wij verkopen hebben het strenge Duitse TUV keurmerk!