Tie Dye

Tie Dye Rainbow Loom® elastiekjes

Rainbow Loom heeft onlangs de nieuwe Tie Dye elastiekjes op de markt gebracht met name gekenmerkt door een onregelmatig patroon. De elastiekjes doen heel vrolijk aan en zijn een knip oog naar de Tie Dye patronen die in de hippiecultuur zo populair waren.

Rainbow Loom Tie Dye met elastiekjes van Loommania.nl online kopen en bestellen

Rainbow Loom Tie Dye met elastiekjes van Loommania.nl online kopen en bestellen

Het is eigenlijk wel heel erg grappig dat je o.a. elastiekjes nodig hebt om de diverse patronen bij elkaar te binden zoals je in deze video kunt zien :). Daar hoef je natuurlijk niet de Rainbow Loom elastiekjes voor te gebruiken.

Wat is Tie dye?

Tie dye – binden en verven – is een techniek waarmee men textiel van een patroon voorziet door, alvorens de stof te verven, stevige knopen in het materiaal te leggen of delen samen te binden. De met water, eventueel gemengd met soda, doordrenkte stof wordt hierna in het verfbad gedoopt. De patronen ontstaan omdat de verf zich op de geknoopte of samengebonden delen niet kan hechten.

Door de kleding vanuit één punt te bundelen en vervolgens in verschillende verfbaden te dopen kunnen meerkleurige cirkelvormige patronen ontstaan.

Tei-dye kleding werd veel gedragen in een subcultuur als de hippie-beweging. 60-er jaren sterren uit de muziekwereld, zoals onder meer Janis Joplin en John Sebastian, droegen bij aan de populariteit van de karakteristieke tie-dye dessins. De speciale tie-dye methode waarmee men in Thailand fijne patronen op zijden kledingstukken aanbrengt noemt men Mudmee Tie-dye.

In onderstaande video krijg je een kleine indruk van de manier waarop je een regenboog t-shirt kunt maken .. dus zonder elastiekjes!